Overzicht

Holland Baroque gaat in mei 2022 naar Suriname voor een muzikale ontmoeting met de leerlingen van de School voor Jong Talent in Paramaribo. We doen dat samen met de talentvolle zangers Lucretia Starke en Arturo den Hartog. Zij hebben als kind op deze koorschool gezeten en studeren nu aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Een week lang zullen we, samen met de leerlingen van de School voor Jong Talent, van alles ondernemen. Zondag 8 mei geeft Holland Baroque een concert in de Houten Kathedraal in Paramaribo. En in november komen jongeren van de koorschool naar Nederland om de uitwisseling compleet te maken. Zij zijn dan, samen met Holland Baroque, te horen tijdens het slotconcert van Utrecht 900 in TivoliVredenburg.

Dat er een kinderkoor in Suriname is dat zich op zo’n hoog niveau met klassieke muziek bezighoudt is de aanleiding voor dit initiatief. Holland Baroque wil deze kwaliteiten in Suriname ondersteunen en in Nederland laten zien hoe geweldig er daar door de jeugd in koren wordt gezongen. Zo verbinden we ons orkest met de koorschool én het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Holland Baroque heeft een crowdfundactie gestart voor de School voor Jong Talent in Paramaribo. Het muzieklokaal van de school is aan een grondige opknapbeurt toe en Holland Baroque wil die – samen met u – graag mogelijk maken. Klik hier voor meer informatie of ga direct naar de crowdfund-actie: klik hier

Klik hier voor het programmaboekje van 8 mei

Bestel kaarten voor 7 – 10 mei

zaterdag 07 mei 12:30 Brokopondo (Suriname), Gemeenschapshuis
zondag 08 mei 18:30 Paramaribo (Suriname), Sint-Petrus-en-Paulus Basiliek
maandag 09 mei 10:30 Paramaribo (Suriname), Sint-Petrus-en-Paulus Basiliek
maandag 09 mei 18:30 Paramaribo (Suriname), Sint-Petrus-en-Paulus Basiliek
dinsdag 10 mei 10:30 Paramaribo (Suriname), Ministerie van Cultuur en Onderwijs
dinsdag 10 mei 14:00 Paramaribo (Suriname), Presidentieel Paleis
Holland Baroque Paramaribo foto Coco DuivenvHolland Baroque Paramaribo foto Coco Duivenvoordeoorde
Holland Baroque Paramaribo foto Coco Duivenvoorde
Holland Baroque Paramaribo foto Coco Duivenvoorde
Holland Baroque Paramaribo foto Coco Duivenvoorde
Holland Baroque Paramaribo foto Coco DuivenvHolland Baroque Paramaribo foto Coco Duivenvoordeoorde

Foto’s Coco Duivenvoorde