Nieuws

Holland Baroque wint REMA Award 06 juni 2024

Holland Baroque wint REMA Award

Onze zakelijk directeur Clara van Meyel heeft deze week in Stockholm de REMA Award in ontvangst genomen. In de categorie ‘Best support programme for young artists’ won Holland Baroque de prijs voor haar inzet voor educatie en talentontwikkeling. Een erkenning van onophoudelijke toewijding en inzet om jonge talenten te ondersteunen en te inspireren. Wij zetten ons sinds 2006 in voor jonge luisteraars en jong talent. Zo fijn dat dit gezien wordt!
Fantastisch Nominatie-Nieuws! 30 mei 2024

Fantastisch Nominatie-Nieuws!

Het Samama Fellowship van Holland Baroque is genomineerd voor de REMA-Award in de categorie 'Best support programme for young artists'.
Dit zijn de nieuwe Fellows van het Samama Fellowship 2024-2025 29 mei 2024

Dit zijn de nieuwe Fellows van het Samama Fellowship 2024-2025

Welkom Borys Piszczatowski, Johannes Rydén Belén Sancho Zorrilla, Zohra Jongerius, Lydia Kirschenbaum, Verena Eggensberger, Hanna Crudele en Aleksandra Kelm!
Nieuwe documentaire 'Baroque Is Now' 20 februari 2024

Nieuwe documentaire 'Baroque Is Now'

Op 22 februari kun je om 19:30 vanuit je huiskamer naar een Holland Baroque-film kijken. Dan gaat namelijk de nieuwe documentaire Baroque Is Now in première.
Clara van Meyel nieuwe zakelijk directeur 05 december 2023

Clara van Meyel nieuwe zakelijk directeur

Clara van Meyel wordt per 1 januari 2024 de nieuwe zakelijk directeur van Holland Baroque. Als producent werkt zij al sinds 2014 bij het orkest. Zo leerde ze vanaf de vloer het ensemble als geen ander kennen.
Holland Baroque componeert filmmuziek 23 oktober 2023

Holland Baroque componeert filmmuziek

Metamorphosis, de nieuwe film van Pim Zwier is genomineerd voor ‘Award Best Dutch Film’ op IDFA. Holland Baroque nam de door Judith Steenbrink gecomponeerde en verzamelde muziek op.
Roland Kieft nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht 11 oktober 2023

Roland Kieft nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht

“Met veel plezier ben ik gestart bij de RvT van Holland Baroque. Graag draag ik op de achtergrond bij aan dit fijne eigentijdse ensemble.” Judith Steenbrink: “Wij zijn heel blij met de komst van Roland Kieft. Met zijn schat aan ervaring, betrokkenheid en hart voor musici en cultuur ondersteunt hij vanuit de RvT het avontuurlijke orkest.”
De Bach Inspiriert Podcast 25 september 2023

De Bach Inspiriert Podcast

Beluister de Bach Inspiriert Podcast, waar Judith en Tineke Steenbrink, in gesprek met Beitske de Jong, vertellen over het schrijven van een nieuwe orkestprogramma, geïnspireerd op de meesterlijke orgelwerken van Johann Sebastian Bach.
No results
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een cd