Nieuws

Holland Baroque bij het NTR Avondconcert 30 mei 2023

Holland Baroque bij het NTR Avondconcert

Alweer twee weken geleden, van 19 t/m 21 mei, speelden Holland Baroque en sopraan Julie Roset, een nieuw programma en ode aan de Franse zangkunst. Heeft u het gemist? Geen zorgen! Het concert van 21 mei in Concertgebouw Amsterdam is opgenomen. Vanavond (30 mei 2023) is het concert, met repertoire van Rameau tot Fauré, te beluisteren als NTR Avondconcert om 20:00 uur.
'Vier vragen aan' 16 mei 2023

'Vier vragen aan'

Judith en Tineke Steenbrink beantwoorden vier korte vragen in aanloop naar de concertreeks van 19 t/m 21 mei met sopraan Julie Roset. Ontdek meer over deze nieuwe samenwerking na 'Brabant 1653', de zeldzame connectie én het nieuwe programma.
Herman Finkers brengt nieuw album uit. 20 april 2023

Herman Finkers brengt nieuw album uit.

Binnenkort komt de nieuwe cd Missa Sancti Georgii van Herman Finkers uit. Hierop zijn Holland Baroque en Cappella Amsterdam te horen met een nieuwe versie van de door Finkers gecomponeerde Sint Jorismis.
Holland Baroque op festival 'Verhalen die verbinden' 11 april 2023

Holland Baroque op festival 'Verhalen die verbinden'

Op zondag 16 april aanstaande nemen wij, samen met sopraan Lucretia Starke en countertenor Arturo den Hartog, deel aan festival 'Verhalen die verbinden' over de betekenis van 150 jaar afschaffing slavernij. Het programma vindt plaats tussen 14:30 en 17:00 uur in het Theater aan het Spui in Den Haag. Dit is een initiatief van Writers Unlimited.
Tranen van Brabant NPO Klassiek Avondconcert 03 april 2023

Tranen van Brabant NPO Klassiek Avondconcert

Eerste Paasdag, zondag 9 april aanstaande, klinkt een opname van 'Tranen van Brabant' als NPO Klassiek Avondconcert tussen 20:00 en 22:30 uur. Ook zal een interview met artistiek team Judith en Tineke Steenbrink te horen zijn, over het ontstaan van het repertoire, het onderzoek, de keuze voor vrouwelijke solisten en meer.
Bachs Königin is Hollandse Nieuwe! 08 februari 2023

Bachs Königin is Hollandse Nieuwe!

Het nieuwe album Bachs Königin is deze week Hollandse Nieuwe! bij Passagio Late Night, het radioprogramma van Lex Bohlmeijer en Pieter van Nes op NPO Klassiek. De Hollandse Nieuwe! is elke werkdag te beluisteren op NPO Radio 4 tussen 22:30 - 23:59.
Bach en Eisler, de 'Ovatie-Tour' met Thomas Oliemans 24 januari 2023

Bach en Eisler, de 'Ovatie-Tour' met Thomas Oliemans

Acht concerten tussen 4 februari en 17 februari 2023. Bariton Thomas Oliemans won in 2021 'De Ovatie'. De VSCD Klassieke Muziekprijs werd hem in 2021 toegekend, mede door zijn samenwerking met Holland Baroque tijdens de lockdown periode.
Holland Baroque presenteert Bachs Königin 12 januari 2023

Holland Baroque presenteert Bachs Königin

Een album vol meesterlijke orgelwerken van J.S. Bach, voor orkest getoonzet door Judith en Tineke Steenbrink. Deze creatieve interpretaties voegen unieke kleuren en een frisse geest toe aan monumentale repertoirestukken.
No results
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een cd