Nieuws

Holland Baroque in gesprek met staatssecretaris Gunay Uslu 17 januari 2022

Holland Baroque in gesprek met staatssecretaris Gunay Uslu

Gunay Uslu, de nieuwe staatssecretaris van cultuur, bracht eind vorige week een bezoek aan TivoliVredenburg. Tijdens haar kennismaking sprak ze ook met Judith en Tineke Steenbrink van Holland Baroque, die daar aan het repeteren waren voor het nieuwe programma Minne.
Kersttour: The Birth of Gospel 14 oktober 2021

Kersttour: The Birth of Gospel

Gospel, baroque en kerst. Oftewel The Birth of Gospel! Holland Baroque en het fameuze London Community Gospel Choir volgen het pad terug naar de eerste gospelsongs en vieren Kerstmis volgens oude tradities in een fonkelnieuwe combinatie. Concerten: Utrecht (21 december) en Arnhem (22 december).
Holland Baroque lid van REMA 21 april 2021

Holland Baroque lid van REMA

Holland Baroque is nu lid van 'Réseau Européen de Musique Ancienne' (REMA), ook bekend als 'European Early Music Network'. Hierbij dragen wij bij aan de toekomst van oude muziek. Wij zullen onze ideeën delen, partnerships bouwen en collega’s helpen.
Brabant 1653: Bestel nu! 22 februari 2021

Brabant 1653: Bestel nu!

Holland Baroque verkent samen met zes solisten de monastieke muzikale tradities van het 17de-eeuwse Noord-Brabant. Brabant 1653 onthult verborgen pareltjes uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.
Speuren in Brabants muzikale schatkamer 21 februari 2021

Speuren in Brabants muzikale schatkamer

Al jarenlang breken de zussen Tineke en Judith Steenbrink, artistiek leiders van Holland Baroque, een lans voor de muziek van Benedictus à Sancto Josepho.
Koning opent jaar van Brabants Kloosterleven 08 februari 2021

Koning opent jaar van Brabants Kloosterleven

Het jaar wordt op 10 februari officieel door koning Willem-Alexander geopend en Holland Baroque zal ook spelen. De opening zal uitgezonden worden via een livestream op de website van www.brabantskloosterleven.nl
Nieuw album Polonoise 11 december 2020

Nieuw album Polonoise

Holland Baroque presenteert samen met het label PENTATONE een nieuw album: Polonoise. Te gast op dit album vol Poolse dansen en concerti van Telemann is violiste Aisslinn Nosky.
Holland Baroque in de Culturele basisinfrastructuur 04 juni 2020

Holland Baroque in de Culturele basisinfrastructuur

De Raad voor Cultuur ziet Holland Baroque als een onvermoeibaar creatief ensemble.
No results
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een cd