Het London Community Gospel Choir is het ‘flagship of gospel in Europe’.  Het koor hanteert de lijfspreuk ‘go hard or go home’ en staat bekend om zijn opzwepende en doorvoelde uitvoeringen, gelardeerd met invloeden uit de funk, soul en blues. Het LCGC trad eerder op met artiesten als George Michael, Liza Minelli, Madonna, Eric Clapton en Kylie Minogue.

De weelde van barok en de swing van gospel treffen elkaar in dit uitbundige kerstconcert. Judith Steenbrink: “In de rijkdom van ons repertoire én de ontmoeting met de geweldige vrienden van London Community Gospel Choir vinden we de vrijheid om iets nieuws te scheppen. Barok is voor ons ook het begin van iets nieuws. Uit interesse voor elkaars repertoire zijn we ooit begonnen en hier staan we nu: met een swingend kerstconcert The Birth of Gospel. Barok en gospel zijn springlevend!”

“Een bevlogen, swingende en wervelende avond.” ★★★★☆ (Volkskrant over Gospel Baroque 2019)

De zangers van het koor en de musici van Holland Baroque nemen hun eigen hoogtepunten mee en laven zich in dit kerstconcert aan elkaars muzikale rijkdom. Aan de basis van dit programma ligt direct voelbare verwantschap tussen de energieke koren uit de barok en de uitbundige samenzang van de gospel.

The Birth of Gospel

Utrecht (21 december) en Arnhem (22 december).

Ennis Langdon, zanger bij het London Community Gospel Choir, naar aanleiding van Gospel Baroque in 2019: “Judith en Tineke Steenbrink van Holland Baroque zijn gepassioneerd en scherpzinnig. Ze brengen hun klassieke achtergrond mee en verdiepen zich in onze muziek. Ik zing sinds 1994 bij de LCGC en jaar na jaar, keer op keer, worden onze projecten beter. De samenwerking met Holland Baroque is voor mij de kers op de taart. Deze ervaring heeft me naar een ander niveau gebracht. Ik ben in de zevende hemel, echt waar.”

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een cd