Overzicht

In dit sfeervolle en swingende concert klinken vroege hymnen uit de Verenigde Staten naast Engelse kerstklassiekers. Holland Baroque en het London Community Gospel Choir volgen het pad terug naar de eerste gospelsongs en vieren Kerstmis volgens oude tradities in een fonkelnieuwe combinatie.

We hebben alles op alles gezet om ‘The Birth of Gospel’ live voor u te kunnen spelen. Het pakte anders uit. Deze spannende ontmoeting tussen gospel en barok speelden we nu zonder publiek. Het concert dat op 21 december in TivoliVredenburg (Utrecht) is opgenomen, kunt u hier bekijken. Onze muziek blijft klinken!

Kijk via deze pagina mee naar de gratis livestream vanuit TivoliVredenburg, Utrecht

Steun onze musici

Dit concert wordt u gratis aangeboden. Als blijk van waardering kunt u onze musici steunen met een eenmalige bijdrage. Dat kan door een eenmalige gift over te maken op NL46 RABO0156121891 tnv Holland Baroque Society ovv ‘Steun musici’, of doneer direct via iDeal.

Wilt u doneren en in de toekomst op de hoogte worden gehouden, gebruik dan de knop Doneer hier.

Gospel Baroque (2019)
Birth of Gospel met Holland Baroque en London Community Gospel Choir
Birth of Gospel met Holland Baroque en London Community Gospel Choir
Birth of Gospel met Holland Baroque en London Community Gospel Choir
Birth of Gospel met Holland Baroque en London Community Gospel Choir
Birth of Gospel met Holland Baroque en London Community Gospel Choir

De weelde van barok en de swing van gospel treffen elkaar in dit uitbundige kerstconcert. Judith Steenbrink, violist bij Holland baroque: “In de rijkdom van ons repertoire én de ontmoeting met de geweldige vrienden van London Community Gospel Choir vinden we de vrijheid om iets nieuws te scheppen. Barok is voor ons ook het begin van iets nieuws. Uit interesse voor elkaars repertoire zijn we ooit begonnen en hier staan we nu: met een swingend kerstconcert The Birth of Gospel. Barok en gospel zijn springlevend!”

“Een bevlogen, swingende en wervelende avond.” ★★★★☆ (Volkskrant over Gospel Baroque 2019)

In de voorbereiding op dit programma stuitten Judith en Tineke Steenbrink, samen het artistiek team van Holland baroque, op videofragmenten van het eerste gospelconcert ooit in Nederland. Dat vond plaats in november 1962 in de Geertekerk te Utrecht. De nummers ‘Somebody bigger than you and I’ en ‘Looking to Jesus’ zijn een ode aan dat gedenkwaardige optreden van Kitty Parham and friends. Aan de basis van dit programma ligt ook de direct voelbare verwantschap tussen de energieke koren uit de barok en de uitbundige samenzang van gospel.

  • Bekijk de Behind the scenes video van Gospel Baroque 2019: een minidocu over hoe de swingende ontmoeting tussen London Community Gospel Choir & Holland Baroque tot stand kwam.
  • Gospel Baroque live vanuit Musis Arnhem: bekijk de concertregistratie.

London Community Gospel Choir (LCGC) is het ‘flagship of gospel in Europe’. De groep ontstond in 1982 op initiatief van dominee Bazil Meade. Ze zouden slechts één keer optreden, maar dat ene optreden was zo succesvol dat het het startsein werd voor nu al meer dan 35 jaar bejubelde concerten, opnames en internationale tournees, nog steeds onder de leiding van diezelfde ‘Reverend’ Bazil Meade. Het koor dat de lijfspreuk ‘go hard or go home’hanteert, staat bekend om zijn opzwepende en doorvoelde uitvoeringen, gelardeerd met invloeden uit de funk, soul en rhythm and blues en dat alles natuurlijk met de bijpassende choreografie die gospel zo aanstekelijk maakt. Het LCGC trad op met artiesten als George Michael, Liza Minelli, Madonna, Eric Clapton en Kylie Minogue.

Bestel kaarten voor 26 dec – 9 jan

zondag 26 dec 15:00 Utrecht, TivoliVredenburg
Livestream
donderdag 30 dec 00:00
Livestream
zondag 09 jan 00:00 Utrecht, TivoliVredenburg
Livestream