Overzicht

Het werk van de Brabantse mystica Hadewijch is het uitgangspunt voor de ontmoeting tussen Holland Baroque en het Bastarda Trio (Polen). Hoe klinkt de leer van een Brabantse middeleeuwse mystica? Hoe kunnen ‘minne’ en ‘orewoet’ worden getransformeerd tot muziek?  

Met speelsheid, fantasie én respect gingen we aan de slag. Naast het oeuvre van Hadewijch zelf putten we uit verschillende bronnen: Gregoriaanse gezangen, Renaissancemuziek en het werk van voorgangster en zielsverwant Hildegard von Bingen.

Kijk via deze pagina mee naar de gratis livestream vanuit TivoliVredenburg, Utrecht


  • Het album ‘Minne’ verschijnt later dit jaar. Stuur ons een e-mail, dan krijgt u van ons een seintje
  • Lees je in! Oerewoet (Gedichten over minne en beminnen) is nu te koop in onze webwinkel
  • Holland Baroque en Bastarda Trio zijn ook te zien in de reizende concertserie SPRAAKMAKERS. Bestel hier uw kaarten.

Steun onze musici

Dit concert wordt u gratis aangeboden. Als blijk van waardering kunt u onze musici steunen door een eenmalige gift over te maken op NL46 RABO0156121891 tnv Holland Baroque Society ovv ‘Steun musici’, of doneer direct via iDeal.

Wilt u doneren en in de toekomst op de hoogte worden gehouden, gebruik dan de onderstaande knop.

  • Download hier het programmaboekje van Minne
  • Ga direct naar ons YouTube-kanaal en chat mee met de musici!

Dat Hadewijch stierf lang vóór de barok ontstond hoefde geen belemmering te vormen: in Hadewijchs tijd zou de keuze voor 9 violen waarschijnlijk met instemming begroet zijn. Symboliek, mystiek en zinnelijkheid: welkom in de wereld van Orewoet, Minne en Beminnen..

Bastarda Trio is niet klassiek, niet folk, maar laat deze genres in elkaar vervloeien. Het Bastarda Trio (Polen) speelt kersverse interpretaties van eeuwenoude muziek. Door hun persoonlijke kijk op oude bronnen, aangevuld met improvisaties, maakten zij in no-time furore op festivals en podia. Een Pools trio dat zo kort bestaat en nog nauwelijks buiten Polen te horen is geweest? Holland Baroque’s cellist Tomasz Pokrzywiński is de geheime troef. Hij is de drijvende kracht achter Bastarda Trio en tegelijkertijd van onschatbare waarde in Holland Baroque.

Orewoet met Bastarda Trio
Oerewoet

Bestel kaarten voor 26 jan – 6 feb

woensdag 26 jan 20:00
vrijdag 28 jan 00:00
zondag 06 feb 00:00