Overzicht

In SPRAAKMAKERS, een gloednieuwe reizende concertreeks die klassieke muziek combineert met verhalen van nu, verbinden actrice Jade Olieberg en Holland Baroque, samen met het Poolse Bastarda Trio, de ideeën en muziek van de middeleeuwse mystici Hadewijch en Hildegard von Bingen, tot een prikkelend verhaal over spiritualiteit, sensualiteit en autonomie van de vrouw: ‘Vrije Vrouwelijkheid’.

In een vierde, opmerkelijke feministische golf ontwikkelt zich een nieuw bewustzijn over vrouwelijke autonomie. Angela Merkel toont leiderschap, waarbij vrouw-zijn losstaat van pleasen. Supersterren als Beyoncé en Billie Eilish manifesteren zich als vrouwen die verleidelijk, krachtig én zelfverzekerd zijn. Ook hun uitdagende verschijning maakt deel uit van het hernieuwde feminisme. Verrassend genoeg kent dit gedachtegoed twee verre voorgangers: mystici Hadewijch en Hildegard von Bingen. Ook zij waren, in de middeleeuwen, vertegenwoordigers van een autonoom, seksueel bewust en ‘inclusief’ feminisme. Ze schreven hun boeken en muziek onafhankelijk van mannen: een unicum in die tijd.

SPRAAKMAKERS is een gloednieuwe reizende concertreeks die klassieke muziek combineert met verhalen van nu. SPRAAKMAKERS verbindt de stem van bekende meestervertellers Pierre Bokma, Jade Olieberg en Ramsey Nasr met de muziek van Nederlandse topensembles. Samen smeden zij prikkelende verhalen over de wereld van vandaag en bijpassende klassieke muziekwerken tot één nieuwe vertelling. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als een theatraal muziekverhaal. De Vlaamse theatermaker Lucas De Man is flamboyant gastheer en betrekt het publiek tijdens een theatrale avond die vele verrassingen kent. SPRAAKMAKERS is voor iedereen die het verhaal en de betekenis zoekt in klassieke muziek.

Bestel kaarten voor 22 – 27 maart

dinsdag 22 mrt 19:30 Amersfoort, Theater de Flint
Bestel nu
woensdag 23 mrt 19:30 Amsterdam, Concertgebouw
Bestel nu
donderdag 24 mrt 19:30 Arnhem, Musis & Stadstheater Arnhem
Bestel nu
vrijdag 25 mrt 19:30 Den Haag, Amare
Bestel nu
zaterdag 26 mrt 19:30 Enschede, Wilminktheater
Bestel nu
zondag 27 mrt 14:15 Eindhoven, Muziekgebouw
Bestel nu