Overzicht

De uit Trinidad afkomstige sopraan Jeanine De Bique wordt beschreven als ‘een van de meest zinderende sopranen die je tegenwoordig op het podium tegenkomt.’

Net als Holland Baroque, is Jeanine De Bique artistiek nieuwsgierig en veelzijdig. Latijns-Caribische Afro-ritmes naast verblindende aria’s; dit wordt een duizelingwekkende avond. Barokke aria’s worden moeiteloos afgewisseld met Calypsomuziek.

Jeanine De Bique; ’technisch onberispelijk, met haar lichte sterrenstem, die zweeft voordat hij op de oren van het publiek landt, als een muzikale meteorenregen’ – Operawire, heeft een pure eindeloze rijkdom aan kleur en nuances. De musici van Holland Baroque brengen waarvoor zij op handen worden gedragen: verfijnde arrangementen en samenspel vol energie en durf. Zij laten keer op keer zien dat barok niet oud is, het is van nu.

Solist
Jeanine De Bique (sopraan)

Programma
Met aria’s van Georg Friedrich Händel en Jean-Philippe Rameau en folk songs en instrumentale Calypsomuziek uit Trinidad & Tobago.

Bestel kaarten voor 19 – 29 april

vrijdag 19 apr 20:00 Arnhem, Musis & Stadstheater Arnhem
Bestel nu
zaterdag 20 apr 20:15 Amsterdam, Muziekgebouw
Bestel nu
zondag 21 apr 15:00 Haarlem, Philharmonie
Bestel nu
dinsdag 23 apr 20:00 Tilburg, Theaters Tilburg
Bestel nu
woensdag 24 apr 20:15 Leeuwarden, Grote of Jacobijnerkerk
Bestel nu
donderdag 25 apr 20:00 Utrecht, TivoliVredenburg
Bestel nu
zaterdag 27 apr 20:15 Den Haag, Amare
Bestel nu
zondag 28 apr 15:00 Rotterdam, De Doelen
Bestel nu
maandag 29 apr 20:00 Helmond, Trudokerk
Jeanine De Bique
Jeanine De Bique
Jeanine De Bique
Jeanine De Bique

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds