Overzicht

In het 18de-eeuwse Parijs was het een heftig twistpunt: wie konden er beter zingen, de Italianen of de Fransen? Het werd natuurlijk een gelijkspel, want de Franse zangkunst doet in niks onder voor het belcanto van de Italianen. Holland Baroque overbrugt samen met sopraan Julie Roset twee eeuwen Franse vocale schoonheid. 

Julie Roset is een van de jongste en meest fonkelende sterren aan de internationale zangershemel. Zij sleepte diverse prijzen in de wacht en heeft nu al een indrukwekkend aantal operarollen bij prestigieuze theaters op haar palmares. Met Holland Baroque schittert ze op het album Brabant 1653. 

Centraal in dit concert staat Jean-Philippe Rameau, de weergaloze opera-hervormer die de Franse opera-aria nieuw leven inblies. Bovendien legde hij met zijn gedurfde orkestpalet een directe lijn naar de romantiek. Zo schuiven Gabriel Fauré en Léo Delibes in dit programma als vanzelfsprekend bij hun barokke collega’s aan. Daarnaast klinkt ook muziek van Rameau’s geniale voorgangers Lully en Charpentier. Alles in de allerminst conventionele bewerkingen van Judith en Tineke Steenbrink. 

Bestel kaarten voor 19 – 21 mei

vrijdag 19 mei 20:00 Utrecht, TivoliVredenburg
Bestel nu
zaterdag 20 mei 20:00 Helmond, Trudokerk
Bestel nu
zondag 21 mei 14:15 Amsterdam, Concertgebouw
Bestel nu