Overzicht

In oktober ontwikkelen de trainees van het Samama Fellowship samen met musici van Holland Baroque een project voor kinderen van basisscholen.

Kinderen komen niet meer vanzelfsprekend in aanraking met muziek. Schoolconcerten zijn zo belangrijk! Zo horen kinderen muziek live uitgevoerd door een orkest. We beschouwen het als een essentiële taak om daaraan bij te dragen.

Tineke Steenbrink: ‘Cultuur voor kinderen is zo belangrijk. Of dat nu muziek, dans, sport of andere creatieve activiteiten zijn. Dit gaat niet vanzelf. De kinderen gaan luisteren naar een concert van ongeveer 45 minuten, speciaal voor hen ontwikkeld. Wat hoor je, wat zie je, wat gebeurt er? Wij zien het als een creatieve stimulans.’

Judith Steenbrink: ‘De magie van muziek is niet in woorden te vatten. Het doel van de schoolconcerten is het prikkelen van de fantasie en de creativiteit, het verwoorden van emoties, het bewust worden van waarnemingen en het ontwikkelen van nieuwsgierigheid. Luisteren is een individuele ervaring. Iedereen hoort, denkt en voelt anders.’

Met het Samama Fellowship is Holland Baroque is genomineerd voor een REMA-Award in de catagorie ‘Best support programme for young artists’. Wij zetten ons in voor de nieuwste generatie musici én luisteraars. Dat wordt gezien en gewaardeerd. Op 5 juni 2024 wordt de winnaar bekend gemaakt.

educatie

Bestel kaarten voor 1 oktober

dinsdag 01 okt 00:00