Terug naar Educatie & Talent

Holland Baroque biedt de mogelijkheid om ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen in een Nederlands eersteklas barokensemble. Het aanbod bestaat uit een éénjarige opleiding voor studenten oude muziek.

We nodigen jonge musici uit om onder onze vleugels hun eigen weg te vinden. Kom jij ervaring opdoen in ons eigenzinnige barok ensemble? We moedigen je aan om, gewapend met de inzichten en vaardigheden die je op het conservatorium hebt opgedaan, de grenzen van je persoonlijke kunstenaarschap te verkennen. 

De audities vinden doorgaans plaats in het voorjaar voor het daaropvolgende seizoen.
De aanmeldingen voor seizoen 2022-2023 zijn nu geopend, zie de knop hierboven.

Orkest Holland Baroque kerstconcert Holland Baroque Birth of Gospel
Holland Baroque
hollandbaroque en leszek mozdzer

Het Samama fellowship is voor barokstrijkers en -blazers die bezig zijn met hun masteropleiding of het laatste jaar van de bachelor volgen. Per seizoen kunnen zes fellows deelnemen. Tijdens onze projecten ben je volwaardig lid van het ensemble. Je krijgt in lijn met de Fair Practice Code, een dagvergoeding. Reiskosten in Nederland worden volledig vergoed en internationale reiskosten gedeeltelijk. 

Behalve de praktijkervaring biedt het fellowship ook verdieping in een reeks van seminars en lezingen, o.a. door Judith en Tineke Steenbrink (Artistiek Team), en door naamgever Leo Samama zelf. Maar ook specialisten op andere gebieden geven colleges, over ondernemerschap of marketing. Inmiddels komt bijna de helft van de vaste spelers van Holland Baroque voort uit het fellowship. 

Meer informatie over het Samama fellowship? Neem contact op met Clara van Meyel via clara@hollandbaroque.com.

Leo Samama

Leo Samama is componist, musicoloog, regisseur, schrijver en lid van de raden van bestuur van vele Nederlandse ensembles. Zijn invloed strekt zich uit over het hele muziekleven van Nederland.

We hebben veel respect voor zijn vele talenten en we zijn hem dankbaar voor zijn werk in de culturele sector en voor zijn jaren als voorzitter van ons bestuur.

Naast het spelen in het orkest, krijg je tijdens de fellowship ook lezingen en workshops van Leo Samama, Judith en Tineke Steenbrink (artistiek team Holland Baroque) en andere specialisten.

Deze lessen zullen reflecteren op verschillende onderwerpen zoals ‘barok is nu’ en ‘waarom componisten in de 18e eeuw nooit een notitieboekje nodig hadden’.