Terug naar Educatie & Talent

Holland Baroque biedt de mogelijkheid om ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen in een Nederlands eersteklas barokensemble. Het aanbod bestaat uit een éénjarige opleiding voor studenten en professionals met een specialisatie in oude muziek.

We nodigen jonge musici uit om onder onze vleugels hun eigen weg te vinden. Kom jij ervaring opdoen in ons eigenzinnige barok ensemble? We moedigen je aan om, gewapend met de inzichten en vaardigheden die je op het conservatorium hebt opgedaan, de grenzen van je persoonlijke kunstenaarschap te verkennen. 

De aanmelddeadline voor het Samama Fellowship seizoen 2024-2025 is inmiddels verstreken.

Orkest Holland Baroque kerstconcert Holland Baroque Birth of Gospel
Holland Baroque
hollandbaroque en leszek mozdzer

Het Samama fellowship is voor studerende of professionele barokstrijkers en -blazers met een specialisatie in oude muziek. Per seizoen kunnen zes fellows deelnemen. Tijdens onze projecten ben je volwaardig lid van het ensemble en krijg je in lijn met de Fair Practice Code een dagvergoeding. Reiskosten in Nederland worden volledig vergoed en internationale reiskosten gedeeltelijk. Inmiddels komt bijna de helft van de vaste spelers van Holland Baroque voort uit het fellowship.

Behalve de praktijkervaring biedt het fellowship ook verdieping in een reeks van seminars en lezingen, o.a. door Judith en Tineke Steenbrink (Artistiek Team), en door naamgever Leo Samama zelf. Deze lessen zullen reflecteren op verschillende onderwerpen zoals ‘barok is nu’ en ‘waarom componisten in de 18e eeuw nooit een notitieboekje nodig hadden’. Maar ook specialisten op andere gebieden geven colleges over bijvoorbeeld ondernemerschap of marketing.

Meer informatie over het Samama fellowship? Neem contact op met Emma van Schoonhoven via emma@hollandbaroque.com.

Leo Samama

Leo Samama is componist, musicoloog, regisseur, schrijver en lid van de raden van bestuur van vele Nederlandse ensembles. Zijn invloed strekt zich uit over het hele muziekleven van Nederland.

We hebben veel respect voor zijn vele talenten en we zijn hem dankbaar voor zijn werk in de culturele sector en voor zijn jaren als voorzitter van ons bestuur.