Van de cabarateske chansons van Sven Ratzke tot Italiaanse virtuositeit met de Franse topviolist Théotime Langois de Swarte, Rameau met sopraan Julie Roset en en Bach en Eissler met bariton Thomas Oliemans; Holland Baroque laat barok komend seizoen op vele manieren klinken. 

Eén van de hoogtepunten van komend seizoen is het slotconcert van Utrecht 900. De feestelijkheden rond dit jubileum worden op 11 november afgesloten met een concert in TivoliVredenburg. Onder leiding van Philipp Ahmann zullen Holland Baroque, de Nederlandse Bachvereniging, Nederlands Kamerkoor en de Kathedrale Koorscholen van Paramaribo en Utrecht het podium delen. Ook Arturo den Hartog en Lucretia Starke zingen mee tijdens dit bijzondere AVROTROS Vrijdagconcert.

De bijzondere combinatie Holland Baroque en Sven Ratzke tourt eind 2022 door Nederland met de verrassende theatershow Love is Crazy. Hier ontstaat een nieuwe wereld waarin barok versmelt met hedendaagse songs over de liefde. Dit programma kijkt met een licht recalcitrante blik naar alles rond kerst, zonder dat we er ook maar iets minder van gaan houden.

Samen met Thomas Oliemans duiken we in februari 2023 in het repertoire van Johann Sebastian Bach en Hanns Eisler. Deze onverwachte combinatie van twee steengoede componisten bracht ons samen. Het paradijselijke geluk lijkt bij beiden aan de overkant te liggen. Daar waar we niet zijn…

Nieuw is ook Tranen van Brabant. Holland Baroque presenteert in maart 2023 samen met vijf vrouwelijke solisten de muzikale tradities van het 17de-eeuwse kloosterleven in Noord-Brabant.

We brengen ook een aantal projecten uit het vorige seizoen opnieuw op het podium. Zo is Brabant 1653 in oktober in Cuijk te zien en in mei 2023 in Regensburg. Bachs Königin gaat in februari in reprise in Utrecht en Heerlen.

Kijk voor alle concerten, data en locaties in onze concertagenda op de site. 

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een cd