Op het album is de Chinese shengspeler Wu Wei te gast bij Holland Baroque, wat leidt tot een programma vol barokmuziek met prachtige shengklanken. De muziek is gearrangeerd door ons artistiek team, Judith en Tineke Steenbrink.

Wu Wei over deze bijzondere samenwerking “Barokmuziek is als licht. Het raakt je en trekt je aandacht of je nu wilt of niet. Je wordt erdoor gegrepen en dan bedoel ik zowel in positiviteit, als in weemoed en hartverscheurend verdriet.”

Bekijk de Silk Baroque afspeellijst op ons Youtube-kanaal en zorg dat u goede speakers of koptelefoons heeft, dat is de moeite waard. Want alles draait om de schoonheid van de klank.

Hoes Cd Silk Baroque

Silk Baroque

Wu Wei is een virtuoos op de sheng, het Chinese mondorgel dat drieduizend jaar Chinese muziekcultuur oproept en een klein wonder is van harmonie, melodie en ritmische mogelijkheden.  De composities zijn onder anderen van Bach, Telemann en Rameau. Daarnaast bevat het album Chinese traditionele muziek.

De achttiende-eeuwse meesterwerken van Telemann, Vivaldi en Rameau zijn hier geen verre echo’s van een dood en geïdealiseerd vroeger, maar moderne manifestaties van levenskracht.” NRC ****

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een cd