Laat je vervoeren door entertainer Ratzke, die je van song naar song zal begeleiden met zijn eigenzinnige verhalen. Een show die ontroert en fascineert, met nieuw materiaal speciaal geschreven voor de orkestpartijen, door artistiek team Judith en Tineke Steenbrink. Geen noot voor deze popsongs stond eerder op papier. 

Tickets zijn nog beschikbaar voor een avond waar tegenpolen ineenvloeien en de liefde centraal staat. Ratzke en Holland Baroque, een perfecte match die de barokinstrumenten zal laten zingen en dansen. Met stukken van David Bowie, Tom Waits, Nick Cave, Billie Eilish, Nina Hagen en Leonard Cohen.

Wat kunt u eigenlijk verwachten? 
Lees hier het korte interview met Judith Steenbrink en Sven Ratzke.

Interview 

Hoe is het idee voor de samenwerking met Sven Ratzke ontstaan?

Judith: We zaten samen op de middelbare school. Tineke, Sven en ik. Dus we kennen elkaar al heel lang, maar we waren elkaar een beetje uit het oog verloren. Sven is echt een entertainer en wij – Tineke en ik, leven in de wereld van barok. Heel verschillend dus. De kans om nu iets samen te doen, is heel speciaal.

Sven: Het is heel bijzonder om elkaar na jaren weer tegen te komen. Er is een band, als je zo samen je tienerjaren hebt doorgebracht. En mooi te zien dat we allebei een andere kant van muziek maken zijn op gegaan en dat we nu opeens samen komen. Het is echt een versmelting van twee werelden. 

En waarom dan nu, ‘Love is Crazy’?

Judith: We zijn elkaar wel altijd blijven volgen. Qua genre zit Sven in een totaal andere hoek. We hebben onszelf over de jaren als Holland Baroque jaren creatief sterk ontwikkeld. Zo zijn we steeds meer muziek zelf gaan schrijven. Nogal ongebruikelijk als barokorkest.  Maar daardoor kunnen wij nu met artiesten als Sven Ratzke zo goed samenwerken. 

Bach is natuurlijk prachtig, maar we hebben gemerkt dat als je je ergens in verdiept, zoals in het werk van Sven Ratzke en zijn artiesten als David Bowie, er oneindig veel te vinden is. Het blijkt dat je prachtige orkestpartijen kan schrijven voor Nina Hagen en Billie Eilish.

Jullie spelen songs van bekende popartiesten. Wat kunnen we verwachten?

Judith: De geselecteerde songs van artiesten als David Bowie in dit repertoire hebben een geheel eigen Holland Baroque interpretatie gekregen. Het is niet zozeer de originele song waarop we onze invulling hebben gebaseerd, maar de interpretatie van Sven en wat hij ermee doet. En daarop baseren wij ons geluid. We zijn er helemaal ingedoken. 

Sven: Het zijn grote love songs. Van eigenzinnige artiesten, daar hou ik van. Artiesten die hun nek uitsteken en zich niks van conventies aantrekken, ik denk dat Holland Baroque en ik dat ook hebben. In de arrangementen van Holland Baroque worden de songs die we hebben gekozen geheel tijdloos in deze interpretatie. Dit zijn songs van alle tijden. Liefde is iets dat ons verbindt. Een thema nu meer relevant dan ooit. 

Hoe is het om zo buiten de gebaande paden te spelen?

Judith: In het repetitieproces bleven we schaven en dingen uitproberen totdat we voelden: dit wordt onze ‘Love is Crazy’. Bijvoorbeeld Britney Spears door een barokorkest, hoe doe je dat? Sven, popmuziek – het brengt ons in een nieuwe wereld. Een barokke sound en tegelijkertijd ook helemaal niet.

Sven: Barok staat voor mij ook altijd voor iets vurigs, iets gepassioneerds. Al die violen als die zo tekeer gaan. Ik word er helemaal warm van. Het heeft ook iets theatraals, dat is volgens mij ook iets wat ons verbindt. En er zit heel veel emotie in. Het publiek zal naast de hilarische verhalen tussendoor, denk ik ook hier en daar een traantje weg moeten pinken, want er zitten echt songs tussen die je kippenvel bezorgen.

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een cd