Overzicht

Holland Baroque keert in november 2024 terug naar Suriname voor een muzikale ontmoeting met de leerlingen van de School voor Jong Talent in Paramaribo. We doen dat samen met de talentvolle zangers Lucretia Starke en Arturo den Hartog. Zij hebben als kind op deze koorschool gezeten en studeren nu aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Een week lang zullen we samen met de leerlingen van de School voor Jong Talent van alles ondernemen en verschillende concerten geven in de Sint-Petrus-en-Paulus-Kathedraal in Paramaribo.

Dat er een kinderkoor in Suriname is dat zich op zo’n hoog niveau met klassieke muziek bezighoudt is de aanleiding voor dit initiatief. Holland Baroque wil deze kwaliteiten in Suriname blijven ondersteunen en aan Nederland laten zien hoe geweldig er door de jeugd in koren wordt gezongen.

In mei 2022 was het orkest Holland Baroque een week lang op bezoek bij de School voor Jong Talent Suriname (SJTS) in Paramaribo. Samen met de leerlingen en leden van de Kathedrale Koorschool en het Kathedrale Jongerenkoor werd een programma ingestudeerd om uit te voeren in onder andere de Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal in Paramaribo. Lucretia Starke en Arturo den Hartog reisden mee. Beitske de Jong maakte een reportage van onze reis. Een overzicht van de afleveringen is hier te vinden. Gezamenlijk hebben we een aantal concerten gegeven in Suriname, om vervolgens de samenwerking voort te zetten in Nederland tijdens het AvroTrosVrijdag-Jubileumconcert ter ere van Utrecht 900 jaar stadsrechten. De documentaire ‘Barok in Paramaribo’ is terug te kijken via NPO Start en ook het concert is hier te beluisteren.

Daarnaast won Holland Baroque met het eerdere project Barok in Paramaribo een REMA-Award in de categorie ‘Education Project of the Year‘.

Holland Baroque Paramaribo foto Coco Duivenvoorde
Holland Baroque Paramaribo foto Coco Duivenvoorde
Holland Baroque Paramaribo foto Coco Duivenvoorde