Overzicht

Holland Baroque en Daniël Lohues slaan opnieuw de handen in elkaar. In de adventtijd reizen ze samen de kerstster achterna. Ze spelen muziek uit de 18de eeuw naast nieuw en oud werk van Daniël, gearrangeerd voor barokorkest door Tineke en Judith Steenbrink. Een sfeervolle avond vol troostende muziek en hoopvolle woorden.

Holland Baroque en Daniël Lohues vormden in 2019 een ‘ontwapenende combinatie’ volgens de Volkskrant. Nu vinden de voormalig zanger van Skik en het ensemble van de zussen Judith en Tineke Steenbrink elkaar wederom in een kerstprogramma vol passende liedjes van Daniël Lohues en opwekkende muziek van Bach en tijdgenoten. Uiteraard zal de wederzijdse kruisbestuiving aanstekelijk zijn en klinken de woorden van Lohues opeens troostend en hoopvol als de noten van de Thomascantor uit Leipzig.

“Daniël Lohues in fascinerend gesprek met Bach (…) De bewerkingen van Holland Baroque laten horen dat er een tijdloze ruimte bestaat, waar rasmuzikanten zoals Lohues in ‘gesprek’ kunnen gaan met Bach of Händel.”

★★★★☆ (NRC)

Muzikale leiding
Judith en Tineke Steenbrink
Arrangementen door Judith en Tineke Steenbrink

Bestel kaarten voor 13 – 22 december

vrijdag 13 dec 20:30 Groningen, SPOT
zaterdag 14 dec 20:00 Utrecht, TivoliVredenburg
Bestel nu
zondag 15 dec 20:15 Nijmegen, Concertgebouw De Vereeniging
Bestel nu
dinsdag 17 dec 00:00 Gouda, De Goudse Schouwburg
woensdag 18 dec 20:00 Emmen, Atlas Theater
Bestel nu
donderdag 19 dec 20:00 Zwolle, Theater De Spiegel
Bestel nu
vrijdag 20 dec 20:00 Haarlem, Philharmonie
Bestel nu
zaterdag 21 dec 20:00 Arnhem, Musis & Stadstheater Arnhem
Bestel nu
zondag 22 dec 19:30 Assen, Theater De Nieuwe Kolk
Bestel nu
Daniël Lohues