Overzicht

Holland Baroque heeft een voorliefde voor klankkunstenaars voor wie improviseren en componeren een tweede natuur is. Wu Wei is zo’n muzikant.

Ongelofelijk virtuoos en gedreven heeft Wu Wei als een ware ambassadeur zijn instrument naar alle delen van de wereld gebracht. De sheng is het Chinese mondorgel dat drieduizend jaar Chinese muziekcultuur oproept en een klein wonder van harmonie, melodie en ritmische mogelijkheden.

Holland Baroque en Wu Wei brengen een edgy programma met een zijdezacht randje. ‘Silk Baroque is one of the most innovative albums of recent times. Surprising, colorful and played and arranged by fantastic musicians!’ (Music Frames, juni 2019). Erik Voermans over Silk Baroque in het Parool: ‘Het zijn de ernst en de oprechte belangstelling voor elkaars muzikale werelden die dit project tot een succes maken. Silk Baroque dwingt je vooroordelen opzij te schuiven. En dat is mooi.’

Repertoire: Vivaldi, Bach en Telemann, Chinese traditionals in bewerkingen van J. en T. Steenbrink.

De Salon is een serie van SPOT Groningen. Musici vertolken in een ontspannen setting de mooiste klassieke werken en journalist en presentator Jellie Brouwer gaat in gesprek met Marieke Lucas Rijneveld. De grote zaal van De Oosterpoort wordt volledig omgetoverd tot een grote, sfeervol ingerichte huiskamer, waar je geniet van een huiskamerconcert en talkshow ineen.

Bestel kaarten voor 29 januari

zondag 29 jan 15:00 Groningen, De Oosterpoort
Bestel nu

Bestel het album Silk Baroque hier: