Overzicht

Johann Sebastian Bach en Hanns Eisler, contrasterende componisten? Deze onverwachte combinatie van twee steengoede componisten bracht de avonturiers van Holland Baroque samen met de meesterlijke bariton Thomas Oliemans.

Hanns Eisler: soldaat tijdens de eerste wereldoorlog, ontvluchtte Duitsland om via Parijs en Londen Los Angeles te bereiken. In 1948 wordt hij uit de VS gezet en dan staat Eisler in Oost Berlijn weer terecht op verdenking van foute motieven. Afgesneden van zijn wortels, zoekend naar de zin(loosheid) van het bestaan, zette hij op onnavolgbare wijze de woorden van Brecht op muziek. In zijn liederen hoor je het ontheemde en zijn verlangen naar een betere wereld. Johann Sebastian Bach en Hanns Eisler. Het paradijselijke geluk lijkt bij beide componisten aan de overkant te liggen. Daar waar we niet zijn…

Bach’s cantate ‘Ich habe genug’ geniet grote bekendheid. Volgens Thomas Oliemans is de thematiek teruggeworpen zijn op jezelf en hoe moet je leven? Hoe geef je zin aan je leven en wanneer heb je genug? Thomas: “Wat ik fascinerend vind aan het samenbrengen van deze stukken van Bach en Eisler is de buitengewoon indringende en persoonlijke manier waarop ze beiden uiteindelijk een vergelijkbare thematiek behandelen.”

Bekijk hier het programma

Bestel kaarten voor 4 – 17 februari

zaterdag 04 feb 20:15 Leeuwarden, Grote of Jacobijnerkerk
Bestel nu
zondag 05 feb 15:00 Utrecht, TivoliVredenburg
Bestel nu
woensdag 08 feb 20:00 Zwolle, Academiehuis Grote Kerk
Bestel nu
vrijdag 10 feb 20:00 Arnhem, Musis & Stadstheater Arnhem
Bestel nu
zondag 12 feb 15:00 Heerlen, Theater Heerlen
Bestel nu
dinsdag 14 feb 20:15 Amsterdam, Muziekgebouw
Bestel nu
donderdag 16 feb 20:15 Den Haag, Nieuwe kerk
Bestel nu
vrijdag 17 feb 20:00 Haarlem, De Philharmonie
Bestel nu