Overzicht

Holland Baroque meets Nico Muhly componist & dirigent en Teitur singer-songwriter. Confessions bevindt zich op het grensvlak van klassieke muziek en pop.

.

De Amerikaanse componist Nico Muhly maakt deel uit van een stroming die de Nieuwe Klassieken wordt genoemd. Muhly gaat daarbij uiterst flexibel en inventief om met het mengen van klassieke invloeden met stemmen, volksmuziek en elektronica.

De combinatie met de uit de Faeröer Eilanden afkomstige singer-songwriter Teitur Lassen en Holland Baroque maakt dit programma tot een wonderlijke melange van popmuziek, klassieke barokmuziek en absurdistische tekstfragmenten.

Tekstfragmenten van YouTube filmpjes worden uit elkaar getrokken om ze daarna in een willekeurige context te plaatsen. Het vervreemdende effect daarvan wordt extra geaccentueerd door het typische stemgeluid en de quasi emotionele voordracht van de Scandinavische Teitur. 

In 2009 werkte Holland Baroque samen met componist Nico Muhly en de IJslandse singer-songwriter Teitur aan Confessions. De opnames die destijds in Muziekgebouw Eindhoven gemaakt werden, worden na al die jaren op cd uitgebracht door Nonesuch Records.

Bestel de CD in de Holland Baroque webwinkel.

Confessions2018-05-05 20:00:00Ludwigsburger Schlossfestspiele, Internationale Festspiele Baden-WürtenbergLudwigsburg