Het album vol meesterlijke orgelwerken van J.S. Bach is voor orkest getoonzet door Judith en Tineke Steenbrink. Deze creatieve interpretaties voegen unieke kleuren en een frisse geest toe aan monumentale repertoirestukken. Wederom een kans om te genieten van het genie van Bach.

Het album, sinds 3 februari beschikbaar, is live te beluisteren op donderdag 9 februari 2023 in de Grote Kerk in Enschede en op zaterdag 11 februari 2023 in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).

Zo rijk als het ‘organo pleno’ heeft geklonken op de Silbermann-orgels van Johann Sebastian Bach, zo horen we deze klankweelde nu vertaald naar het orkestinstrumentarium van Holland Baroque. Hobo’s, ronkende strijkers, fagot en een volle continuo-groep brengen een ode aan het orgel: de onbetwistbare ‘Koningin der instrumenten’.

“Holland Baroque brengt Bachs orgelpijpen aan het dansen.”

Volkskrant

Tineke Steenbrink: “Het orgel kent een kleine groep van intens trouwe aanhangers. Met name de orgelwerken van Bach zijn populair onder hen: ze kennen vaak élke noot! Bij Holland Baroque vinden we het spannend om deze orgelwerken – samen met het orkest – op een andere manier te presenteren. De van Bach bekende combinatie van doorwrocht contrapunt, cantabile melodieën en speelse virtuositeit krijgt in dit repertoire gezelschap van de wat minder bekende, uitbundige kant van de grootmeester. Een muzikaal feest met de Koningin als stralend middelpunt!”

Bestel Bachs Königin in onze webwinkel:

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een cd