Arturo en Lucretia zijn student klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Deze twee jonge klassieke muziektalenten namen ons mee naar waar zij ooit begonnen zijn: de Kathedrale Koorschool in Paramaribo.

De documentaire Barok in Paramaribo gaat over de inspirerende samenwerking die is ontstaan tussen de kinderen van de School voor Jong Talent, Holland Baroque en Arturo en Lucretia. De NTR zendt het programma uit op zondag 29 mei, 18.23 uur op NPO Nederland 2. Via NPO Start is het programma ook terug te zien.

In november komt een aantal jongeren van de School voor Jong Talent naar Nederland om de uitwisseling compleet te maken. Zij zijn op 11 november te horen tijdens het slotconcert van Utrecht 900 in TivoliVredenburg, onder leiding van Philipp Ahmann en samen met een aantal topsolisten, Holland Baroque, de Nederlandse Bachvereniging, Nederlands Kamerkoor en de Kathedrale Koorschool Utrecht. De allereerste keer dat deze Utrechtse topensembles het podium zullen delen. Ook Arturo den Hartog en Lucretia Starke zingen mee tijdens dit bijzondere AVROTROS Vrijdagconcert.

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een cd