Overzicht

Naar aanleiding van de laatste persconferentie hebben wij besloten om dit concert niet door te laten gaan. Wij hadden ons er ontzettend op verheugd, maar de vorm die wij voor dit evenement voor ogen hadden is momenteel niet mogelijk. Naast een concert zou er ook ruimte zijn voor nieuwe ontmoetingen. Wij gaan het concert op een later moment laten plaatsvinden en denken nu aan het voorjaar van 2022. Uiteraard houden we u op de hoogte.Vocale parels omlijst door virtuoze instrumentale sonates: ‘Il Trionfo della Musica’ laat de bloeitijd van het zeventiende-eeuwse Italië horen.

Naast componisten als Monteverdi, Cavalli en tijdgenoten klinken ook songs van Leonard Cohen en Ella Fitzgerald. Bij het eigenzinnige Holland Baroque kan het ook niet anders: voor ons is barok een way of life; niet gebonden aan plaats of tijd.

Samen met sopraan Elisabeth Hetherington belooft het ensemble precies dát te doen waarvoor het op handen wordt gedragen: verbazen met het beste van wat de barok te bieden heeft. Barok is nu!

Elisabeth Hetherington ontving onlangs de Dutch Classical Talent Award. Ze is bovendien geselecteerd als artist in residence voor de Nederlandse omroep Avrotros. Hoog tijd voor de avonturiers van Holland Baroque om deze sprankelende sopraan uit te nodigen.

Elisabeth Hetherington – sopraan

Holland Baroque

Tineke Steenbrink – orgel en klavecimbel (muzikale leiding) 
Judith Steenbrink – viool (muzikale leiding)
Anna Jane Lester – viool
Rodney Prada – gamba
Emma Huijsser – harp
Israel Golani – theorbe
Matteo Rabolini – percussie

Dit concert is exclusief voor onze sponsoren en een keur aan organisaties uit de gemeente Utrecht; van het bedrijfsleven tot overheden en van fondsen tot uitvoerende musici, die allen een belangrijke rol spelen in onze stad.

Aanvang
14:15 Inloop
15:00 Start programma

Locatie
De LiK
Wolvenplein 27
3512 CK Utrecht

Corona
Voor dit evenement is een coronatoegangsbewijs nodig.