Overzicht

Op 21 maart geven Judith en Tineke Steenbrink samen met nyckelharpaheld Marco Ambrosini een uniek huiskamerconcert op een bijzonder plek in Utrecht. Wees er snel bij, want er zijn maar 80 plekken. Entree € 10,-

Onlangs was Marco Ambrosini (nyckelharpa) te gast bij Holland Baroque. Door zijn vederlichte toon en schilderachtige improvisaties kon het publiek zijn muzikale charmes onmogelijk weerstaan.

De muzikale reis met Marco Ambrosini en het artistieke team van Holland Baroque gaat verder.  Tineke en haar zus, violiste Judith Steenbrink treden samen op met nickelharpa-speler Marco Ambrosini. Deze Italiaanse Ambrosini is de koning van dit instrument. Hij speelt oude muziek, barok en ook nieuwe experimenteel repertoire. Vandaar dat hij een perfecte match lijkt met Holland Baroque.  

Samen spelen zij een uniek huiskamerconcert op het Domplein in Utrecht. Het concert is gewijd aan de tweestemmige Inventionen van Bach. Ditmaal bewerkt voor drie stemmen, want bij Holland Baroque bepaalt het momentum de partituur.

Entree € 10,-
datum: 21 maart
Er zijn twee concerten: 19:30 en 21:30
Locatie: Domplein 23, Utrecht

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door 24Classics.

Musici

Judith Steenbrink, viool
Marco Ambrosini, nickelharpa
Tineke Steenbrink, klavecimbel

Programma
J.S. Bach: 15 tweestemmige inventionen BWV 752-782
bewerkt door Marco Ambrosini voor Nickelharpa en
begeleiding Marco Ambrosini: Fantasia Follia

J.S. Bach: Marco Ambrosini solo
Johann Gotlieb Goldberg – Trio Sonate
bekend als Bach’s triosonate BWV 1073