Overzicht

Holland Baroque deelt graag het podium met speelse, eigengereide musici. Componist en improvisator Wu Wei is zo’n muzikant.

Wu Wei kan alles met de sheng, het Chinese mondorgel dat drieduizend jaar Chinese muziekcultuur oproept en een klein wonder is van harmonie, melodie en ritmische mogelijkheden. Holland Baroque en Wu Wei verbinden de prachtige shengklank met barokmuziek en laten horen dat oude tradities en exotische instrumenten nieuwe verhalen kunnen voortbrengen.

Het gevolg is een uitvoering van nieuwe en oude composities waarbij vooral één ding verteld wordt: muziek leeft en kan blijven leven als creatieve geesten zich storten op noten die vandaag de dag een enorme zeggingskracht hebben. Of die muziek komt uit de Westerse of Oosterse cultuur, de gecomponeerde of geïmproviseerde muziek is niet meer van belang.

‘Sheng betekent hoop en hoop is leven,’ vertelt Wu Wei. Hij is een moderne musicus die een eeuwenoude traditie uitdraagt. Op zijn shengkoffer is niet voor niets een sticker geplakt met de tekst: ‘Gutes bleibt, neues kommt’, het motto van Wu Wei, waar Holland Baroque zich uiteraard uitstekend in kan vinden. Koesteren wat behouden moet worden en tevens openstaan voor nieuwe klanken. Want oude muziek bestaat niet volgens Holland Baroque. De muziek is pas af als je het speelt. We zien uit naar de ontmoeting met deze onvergelijkbare klankvirtuoos.

De in 2019 opgenomen cd ‘Silk Baroque’ is de eerste cd in de nieuwe samenwerking tussen Holland Baroque en het internationale platenlabel Pentatone. Ga naar onze webwinkel en bestel hem nu. 

SOLIST
Wu Wei sheng

PROGRAMMA
PurcellBachVivaldiTelemann en Chinese traditionals

Holland Baroque en Wu Wei2020-03-29 16:30:00TonhalleDüsseldorf