Menu
06.07.2019

Gospel Baroque

Hallelujah! London Community Gospel Choir (LCGC) and Holland Baroque.

Met Händel als uitgangspunt is dit concert een vrijplaats waar swing, harmony en de weelde die barok heet elkaar ontmoeten. 

Zowel zangers en bandleider van LCGC als de musici van Holland Baroque nemen eigen hoogtepunten mee en laven zich aan elkaars muzikale rijkdom. Aan de basis van dit programma ligt direct voelbare verwantschap tussen de energieke koren uit Händels oratoria enerzijds en uitbundige samenzang die gospel is anderzijds. 

“LCGC is the flagship for Gospel in Europe. Go hard or go home. We will let you swing!” aldus Bazil Meade en zijn zangers. Gospel & Baroque is now. Het LCGC trad eerder op met artiesten als George Michael, Madonna en Eric Clapton. 

Met om 19.30 een inleiding door Gorden Cruden (artistiekleider Zo! Gospel Choir), Sven Keet (dirigent) en Judith Steenbrink (artistiekteam Holland Baroque).

Bezetting: Holland Baroque en solist Minho Jeong (countertenor), London Community Gospel Choir met Bazil Meade, Koninklijk Conservatorium Den Haag 

Repertoire: Gospel en Barok
Hallelujah uit Messiah van Händel, Zadok the priest, If Ye Love me Thomas Tallis, en Gospel traditionals

Dit concert is een opmaat voor de concerttournee 27 november- 8 december 2019, Data en locaties worden binnenkort bekend gemaakt.
Koorbiënnale
Amsterdam
Muziekgebouw aan 't IJ
Saturday 6 July 20.15 hr
© Holland Baroque 2015 Privacy statement Design by Smel