Overzicht

Holland Baroque speelt samen met de fabuleuze en fenomenale pianist en componist Leszek Możdżer het programma ‘Earth Particles’. Możdżer schreef de muziek speciaal voor Holland Baroque. In Polen is het uitgebrachte album met goud bekroond.

Leszek Możdżer wordt wereldwijd gezien als een van de grootste Poolse jazzartiesten van de afgelopen decennia. Na een uitgebreide en afgeronde klassieke scholing raakte hij op zijn achttiende, volgens zichzelf vrij laat, geïnteresseerd in jazz. Een jaar later won hij de International Junior Jazz Competition in Krakau. Sinds dat moment is hij elk jaar verkozen tot ‘Best Jazz Pianist’ volgens het Poolse Jazz Forum.

“Leszek speelt als een Engel.” (Noordhollands Dagblad)

Leszek over de samenwerking: “Dit is mijn eerste volledig zelf gerealiseerde en gecreëerde album, waaronder ik echt mijn handtekening kan zetten. Hiermee komen al mijn dromen uit. Het is me gelukt om jazz en klassieke muziek met elkaar te verbinden. Daar droomde ik al mijn hele leven van en ik had niet eens in de gaten dat die droom naar me toe is gekomen.”

Bestel kaarten voor 9 januari

zondag 09 jan 16:00 Bezons, Frankrijk, Théâtre Paul Eluard
Bestel nu
Holland Baroque
Leszek Mozdzer

Earth Particles

Op uitnodiging van Holland Baroque schreef Możdżer de muziek Earth Particles. Het album werd in 2018 genomineerd voor de Edison.

Voor de liefhebber is er ook een gelimiteerde vinyleditie van audiofiele kwaliteit (2 LP’s, 45 toeren).